سوالات متداول

1پس از انجام ارتودنسی برای بهتر دیده شدن دندان ها لمینت راه کار مناسبی است؟
درمان های زیبایی کاملا سلیقه است این درمان ها همراه با مقداری تراش روی دندان هستند و بعد از گذاشتن لمینیت اگر تحت فشار قرار گیرد امکان پریدگی یا شکست هست که در حالت اول پالیش انجام میشود ولی در حالت دوم تعویض کامل انجام میشود.
2انجام درمان پست و کور خطرناک است و مراقبت خاصی پس از آن دارد؟
اگر پست و کور درست انجام شود جای هیچ نگرانی نیست. فقط باید توجه شود که از لحاظ بهداشت فردی دهان و دندان و نخ کشیدن به درستی دقت و رعایت شود.
3آبسه دندانی که کامپوزیت شده را چه باید کرد؟
حتما باید به متخصص ریشه مراجعه کرد تا داروی مناسب تجویز شود و دندان ها از لحاظ درمان ریشه به طور صحیح بررسی شود.
4ایجاد لک های قهوهای و تیره بر روی دندان بدون درد دلیل بر پوسیدگی دندان است؟
بله در مورد پوسیدگی دندان باید گفت که بیشتر مواقع بدون درد است و ممکن است این مشکل به آرامی پیشروی کند و به درمان های جدی تر و پر هزینه تری تبدیل شود.
5برآمدگی به وجود آمده بعد از جراحی دندان عقل به چه علت است؟
ممکن است تکه شکسته بخشی از ریشه و یا استخوان فک شما باشه که در لثه باقی مانده است.
6جراحی دندان عقل نهفته ای که روی کانال عصب است خطرناک است؟ با عوارض همراه است؟
در مورد دندان عقل شما که بر روی عصب می باشد و قدرت ریسک بالایی دارد بهتر است ترجیحا برای خارج کردن آن به متخصص فک و صورت مراجعه فرمایید در تعداد کمی از بیماران پس از انجام درمان ممکن است بی حسی موقتی صورت بگیرد که اصلا جای نگرانی نیست و به مرور زمان برطرف می گردد. همچنین در مورد نگرانی شما باید گفت که پس از بی حسی هیچگونه دردی حس نخواهید کرد حتی در شرایط خاصی مثل شما که دندان روی کانال عصب است و پس از جراحی هم درد شما کاملا طبیعی و با دارو می توان تحت کنترل داشته باشید.
7اگر ریشه دندان حین کشیدن دندان به اندازه چند میلی متر باقی بمونه مشکل ساز است؟
خیر 2 الی 3 میلی متر شکست برای شما مشکلی پیش نمی آورد اما بهتر است این دندان تحت کنترل باشد و در لیست چکاپ سالیانه شما قرار بگیرد.
8درد پس از عصب کشی تا چه مدت زمان طبیعی است؟
معمولا 7 تا 10 روز ابتدای درمان این درد طبیعی است اما اگر بیشتر طول کشید حتما به دندانپزشکی مراجعه فرمایید.
9سریع ترین راه برای کار زیبایی دندان چیست؟
اگر منظور از کار زیبایی اصلاح طرح لبخند باشد لمینت ونیر و کامپوزیت ونیر دو روش برای زیبایی دندان ها می باشد. اما اگر زمان برای شما مهم هست سریع ترین روش برای اصلاح طرح لبخند شما روش اسنپ آن اسمایل می باشد که نسبت به دو روش قبلی کم هزینه تر است اما لازم به ذکر است که این روش دائمی نیست و موقتی می باشد همچنین روش تایید شده ای از نظر متخصصین نیست.
10در زمان بارداری می توان از روش اسنپ آن اسمایل استفاده کرد؟
بله این روش برای اصلاح طرح لبخند چون نیاز به داروی بی حسی ندارد محدودیتی برای شما ندارد اما باید بدانید که این روش درمانی موقت است دائمی نیست.
11درمان اسنپ آن اسمایل درمانی دردناک است؟ و نیاز به بی حسی دارد؟
خیر. روش اسنپ آن اسمایل درمانی برای اصلاح طرح لبخند شما می باشد که پس از مراجعه به متخصص شکل و مدل و رنگ را مشخص می کنید و برای ساخته شدن به لابراتوار ارسال می گردد پس هیچگونه دردی ندارد و به همین دلیل هم نیاز به مواد بی حس کننده نیست.
12مدت زمان درمان اسنپ آن اسمایل چقدر است؟
اسنپ آن اسمایل درمانی موقت است که در مواقع ضروری برای اصلاح طرح لبخند شما انجام می گیرد و مدت زمان آن حدود 7 الی 10 روز می باشد.
13درمان اسنپ آن اسمایل باعث اختلال در صحبت کردن می شود؟
خیر. پلاک اسنپ اسمایل هیچ اختلالی در صحبت کردن شما ایجاد نمی کند. همچنین جنس نرم آن باعث کشیده شدن پلاک روی دندانها می شود و کاملا محکم دندانها را به هم می چسباند. در نتیجه هیچ احتمالی برای افتادن آن در هنگام صحبت کردن وجود ندارد.
14آیا بعد از قرار دادن پلاک اسنپ آن اسمایل می توان به راحتی غذا خورد؟
بله به راحتی می توانید زیرا بخشی از دندان که با آن غذا جویده می شود بر روی سطح این پلاک خالی گذاشته میشود تا در خوردن و آشامیدن موادغذایی دچار مشکل نشوید.
15آیا برای به دست آوردن دندان ازدست رفته راهی جز ایمپلنت هست که ارزان باشد؟
اگر منظور یک تا سه دندان از دست رفته کنار هم می باشد از درمان بریج (روکش) می توان استفاده کرد که در این درمان دو دندان کنار دندان های از دست رفته تراش میخورد که درمان قابل قبولی نمی باشد. زیرا دندان های کناری اگر سالم باشند باید تراش داده شود. اگر منظور کل دندان های از دست رفته یک فک باشد از پارسیل( دندان مصنوعی) می توان استفاده نمود.
16برای درمان ارتودنسی اگر همه ی دندان ها نیاز به حرکت داشته باشند این به هم ریختگی در کدام دسته بندی ارتودنسی قرار دارد؟
برای اظهار نظر قطعی باید متخصص ارتودنسی شمارو ویزیت کنن تا دقیقا مشخص شود این به ه ریختگی تا چه میزان است اما احتمالا بین متوسط یا شدید محسوب می شوید.
17روکش دندانی که متخصص تشخیص داده امکان شکستن دارد چون کج است حتما باید ارتودنسی شود؟ ایمپلنت این دندان هم کج میشود؟
برای قالبگیری روکش دندان مقداری تراش داده میشود احتمال این که کجی دندان تا حدودی در تراش از بین برود هست. دندان عصب کشی شده ای که دکتر تجویز روکش کرده اند حتما باید روکش شود چون احتمال شکستگی است و با توجه به این که ارتودنسی درمان طولانی مدتی است حتما باید با پزشک متخصص ارتودنسی مشورت کنید تا مشخص شود چه درمانی برای شرایط شما بهتر است. در خصوص ایمپلنت ربطی به کجی دندان ندارد.
18آیا برفک روی زبان با مسواک زدن مداوم از بین می رود؟ راهکار درمانی آن چیست؟
برفک دهانی مشکلی است که با مسواک زدن از بین نمیرود چون ممکنه برفک از نوع قارچ دهانی باشد. در ابتدا حتما به متخصص حضوری مراجعه کنید تا علت دقیق آن مشخص شود و با توجه به آن دارو تجویز شود.
19علت به وجود آمدن گوشت اضافی قرمز رنگ همراه با درد پس از انجام جراحی دندان عقل طبیعی چیست و با گذشت زمان از بین می رود؟
قطعا که به خودی خود رفع نخواهد شد.در ابتدا باید به متخصص مراجعه فرمایید تا با معاینه دقیق متوجه علت ایجاد گوشت اضافه شوید و سپس برای درمان اقدام کنید.
20احساس درد در ناحیه دندان و گلو پس از عصب کشی دندان به چه علت است؟
در صورتی که با عفونت و درد برای عصب کشی به دندانپزشک مراجعه کرده باشید، درد تا 2 یا 3 هفته بعد از عصب کشی طبیعی است ولی چنانچه درد رو به افزایش است یا ورم دارید حتما به دندان پزشکتان مراجعه کنید.
21درد دندانی که خالی شده به چه علت است؟
اگر موقع غذا خوردن درد دارید به خاطر فشاری است که موقع جویدن به لثه می آید حتما به متخصص مراجعه کرده و برای درمان اقدام نمایید.
22آیا پس از تمام شدن درمان ارتودنسی میتوان لمینت کرد؟ و بعد از انجام لمینت نیاز به ترمیم مجدد هست؟
درمان های زیبایی کاملا سلیقه است این درمان ها همراه با مقداری تراش روی دندان هستند و بعد از گذاشتن لمینیت اگر تحت فشار قرار گیرد امکان پریدگی یا شکست هست که در حالت اول پالیش انجام میشود ولی در حالت دوم تعویض کامل انجام میشود.
23کاشت دندان مانع انجام ارتودنسی می شود؟
منظور از کاشتن دندان ایمپلنت است؟ برای مشاوره چنین درمانی حتما باید با پزشک متخصص ارتودنسی کلینیک ویزیت شوید.
24از روش اسنپ اسمایل میتوان برای پر کردن جای خالیه دندان ها نیز استفاده کرد؟
متاسفانه خیر اسنپ آن اسمایل یک نوع پروتز متحرک زیبایی است که به صورت موقت روی دندان های موجود نصب میشوند. این ابزار از نظر ظاهری شبیه ریتینر یا نگهدارنده است و تا مرز لثه ها می رسد اما روی لثه ها یا سقف دهان قرار نمی گیرد.
25در سن نوجوانی دندانی که ترمیم شده اما باز خراب شده ممکن است پس از کشیدن دوباره در بیاید؟ اگر دندان آسیاب شیری باشد احتمال دارد پس از کشیدن دوباره در بیایید؟
خیر به احتمال زیاد در این سن دندان شما دائمی است و بدون جایگزین و برای درمان هر چه زودتر اقدام بفرمایید.
26دندانی که کیست عفونی دارد را بلافاصله پس از کشیدن می توان ایمپلنت کرد؟
برای درمان ایمپلنت بعد از کشیدن دندان عفونی نیاز است عکس رادیوگرافی تهیه شود اما معمولا برای دندانی با این شرایط جایگزین بلافاصله صورت نمیگیرد و بهتر است پس از کشیدن حداکثر 6 ماه بعد اقدام برای ایمپلنت شود.
27آیا در تمامی روش های ایمپلنت از چسب موقت برای روکش استفاده می شود و از چسب دائم استفاده نمیکنند؟
بله. اما باید بدانید که چسب موقت به این معنا نیست که چسب مقاومت لازم را ندارد و نهایت یک ماه بعد روکش در میاید. گاهی شده حتی چسب موقت سال ها ماندگاری داشته و برای تمامی روکش ها ابتدا از چسب موقت استفاده میشود که در صورت بروز هرگونه مشکل احتمالی روکش به راحتی قابل خارج کردن باشد.
28برای درمان به هم ریختگی دندان ها چه باید کرد؟ و حدودا هزینه آن چقدره؟
بهتر است که ارتودنسی انجام شود ولی قبل از اقدام برای هر درمانی حتما یک عکس کامل از دندان گرفته شود و توسط پزشک ویزیت شوید.چون درمان دقیق مشخص نیست نمی توان هزینه آن را تخمین زد.
29علت خراب شدن سریع دندان ها چیست؟ و برای جلوگیری از خراب شدن مجدد دندان ها به جز مسواک زدن چه باید کرد؟ دارویی برای مصرف وجود دارد؟
برای این که مشخص شود بدن کمبود ویتامین دارد یا خیر حتما باید چکاپ کامل صورت گیرد و با توجه به جواب آن برای مصرف قرص اقدام کنید. همچنین بهتر است یک عکس کلی از دندان ها تهیه شود و با دندانپزشک مشورت کنید.
30علت درد موقت دندان هنگام جویدن و غذا خوردن چیست؟
ابتدا برای تشخیص درست حتما باید عکس کلی از دندان ها گرفته شود و توسط متخصص ویزیت شود. ممکن است حس درد از دندان باشد و یا درد عضلانی باشد.
31آیا استفاده از داروهای خاص مثل زاویترول که برای پوکی استخوان مصرف می شود ممکن است باعث اختلال در درمان دندانپزشکی شود؟ (محل درمان دیرتر ترمیم شود)
زاویترول همان کلسیتریول می باشد که فرم فعال ویتامین D است. لذا در صورتی که به اندازه مصرف شود، به نظر نمی رسد تأثیر منفی در ترمیم استخوان داشته باشد. البته اگر از داروهای گروه بیس فسفونات استفاده شده باشد، می تواند در این مورد مؤثر واقع شود و روی ترمیم استخوان خصوصا بعد از کشیدن تأثیر بگذارد.
32آیا می توان متوجه شد که دقیقا چه موقع دندان عقل شروع به آسیب زدن به فک و دندان ها می کند و زمان کشیدن آن است؟
برای تشخیص دقیق حتما باید عکس کلی گرفته شود که بتوان بهترین زمان کشیدن دندان ها را متوجه شد زیرا تنها با عکس مشخص میشود که ریشه دندان به چه صورت است و آیا اصلا فشاری به دندان های دیگر و لثه ها وارد میکند یا نه.
33علت درد دندانی که قبلا عصب کشی شده چیست؟ و این امکان وجود دارد نیاز به عصب کشی مجدد و یا درمان مجدد داشته باشد؟
برای پاسخگویی دقیق حتما باید یک عکس رادیوگرافی از دندان تهیه شود. با مشاهده دقیق عکس میشود گفت دندان قابل نگهداری است یا خیر. اگر دندان قابل نگهداری باشد با دو روش درمان میشود یا درمان مجدد ریشه یا تخلیه عفونت توسط جراحی. پس تا قبل از مشاهده عکس نمیشود گفت دندان کشیدنی است یا نه.
34دندان عقلی که تازه جراحی شده و بخشی از نخ بخیه آن افتاده مشکلی ایجاد نمی کند؟ چه باید کرد؟
جای نگرانی نیست امکان دارد اصلا نخ بخیه اضافه بوده باشد حتی اگر تیکه ای از نخ بخیه دندانتان افتاده باشد اگر خونریزی نداشته باشد هیچ جای نگرانی نیست مگر این که همانطور که گفته شد خونریزی داشته باشد دندان یا حفره ای که نخ دندانش افتاده بسیار باز باشد که نیاز باشد حتما با نخ جوش بخورد. اگر هر کدام از این شرایط را دارید بهتر است به دندانپزشک مربوطه مراجعه فرمایید.
35چگونه می توان درد دندان عقل نهفته را تسکین داد؟ چه باید کرد؟
فشاری که دندان عقل به لثه ها می آورد باعث درد می شود و برای تسکین درد حتما باید دندان عقل نهفته جراحی شود و بهتر است هرچه سریع تر به دندانپزشکی مراجعه شود تا تورم ایجاد نشده.لازم به ذکر است برای کشیدن دندانتان بهتر است یک عکس هم از دندان داشته باشید.
36برای از بین بردن جرم و زردی دندان هایی که مرتب زرد و کدر می شود چه راهکاری پیشنهاد می شود؟
از خوردن مواد رنگی خودداری شود و مواد کافئین دار مثل قهوه و چای هم کمتر استفاده شود و از دهان شویه مخصوص طی دوره مشخص استفاده نموده ولی در حال حاضر برای درمان این جرم ها و زردی باید جرمگیری و بروساژ انجام شود برای انجام این کار حتما توسط پزشک ویزیت سپس هر چه زودتر درمان انجام شود جرم اگر بیش از حد در دهان باقی بماند باعث پوسیدگی و نشست لثه میشود.
37علت سیاه شدن و حالت جرم گرفتگی رنگ دندان پس از استفاده زیاد از دهان شویه ها چیست؟ و برای رفع آن چه درمانی باید صورت گیرد؟
مصرف طولانی مدت دهانشویه ها موجب از بین رفتن کلسیم موجود در سطح دندان و رویش موهای سیاه بر روی زبان می شود. اگر بوی بد دهان شما در اثر میکروب موجود در دهان شما باشد می توان با مصرف یک دوره معین از دهانشویه این میکروب ها را از بین برد. اما در صورت وجود مشکلات گوارشی نمی توان بوی بد دهان را با مصرف دهانشویه از بین برد. تاثیر دهانشویه در کم نمودن ایجاد پلاک دندانی ثابت شده است اما آن ها را از بین می برد. پس همیشه از دهانشویه استفاده نکنید. دهانشویه های درمانی را بیش از یک هفته استفاده نکنید زیرا باعث تغییر رنگ دندان شما می شود. دهانشویه های معمولی را نیز بیش از مدت ۱۵ الی ۲۰ روز استفاده نکنید زیرا این نوع نیز باعث تغییر رنگ دندان شما خواهد شد. با توجه به توضیحات بالا به علت استفاده بیش از حد از دهان شویه رنگ دندانهایتان تغییر کرده بهترین کار این است به پزشک مراجعه کنید و استفاده از دهان شویه را قطع کنید درمانی که پزشک برای شما استفاده میکند جرم گیری و بروساژ است.
38آیا جرم گیری می تواند به تعداد چندین بار هم انجام شود؟ و اینکه مواد طبیعی مثل جوش شیرین آبلیمو هم میتواند از بین برنده جرم دندان باشد؟
جرم گیری زیر نظر و با تشخیص پزشک برای درمان دهان و دندان بیمار مشکلی ایجاد نمی کند. مواد طبیعی و درمان های خانگی از بین برنده جرم ها به صورت 100 درصد نیستند حتی باعث آسیب به مینای دندان می شوند پس بهترین کار این است که حتما به پزشک مراجعه کنید.
39آیا استفاده از دهان شویی باعث تغییر رنگ دندانها می شود؟
بیشتر دندانپزشکان از دهانشویه ها برای رفع بعضی از بیماری های دهان و دندان استفاده می کنند. اما مصرف طولانی مدت این دهانشویه ها موجب از بین رفتن کلسیم موجود در سطح دندان و رویش موهای سیاه بر روی زبان می شود. اگر بوی بد دهان شما در اثر میکروب موجود در دهان شما باشد می توان با مصرف یک دوره معین از دهانشویه این میکروب ها را از بین برد. اما در صورت وجود مشکلات گوارشی نمی توان بوی بد دهان را با مصرف دهانشویه از بین برد. تاثیر دهانشویه در کم نمودن ایجاد پلاک دندانی ثابت شده است اما آن ها را از بین می برد. پس همیشه از دهانشویه استفاده نکنید. دهانشویه های درمانی را بیش از یک هفته استفاده نکنید زیرا باعث تغییر رنگ دندان شما می شود. دهانشویه های معمولی را نیز بیش از مدت ۱۵ الی ۲۰ روز استفاده نکنید زیرا این نوع نیز باعث تغییر رنگ دندان شما خواهد شد.
40آیا برای تست پزشکی دانشگاه ها از جمله افسری ارتش پوسیدگی دندان ایراد دارد و باید درست شود یا نه؟
بله حتی سطحی ترین پوسیدگی دندان هم باید ترمیم شود چون در صورت درمان نشدن پوسیدگی بیشتر میشود و بعد امکان به عصب رسیدن دندان هم است پس بهتر است هر چه سریع تر برای ترمیم دندان اقدام کنید.
41جراحی دندان عقل درد دارد؟ و آیا پس از ازبین رفتن بی حسی درد غیرقابل تحمل است؟
نگران درد هنگام تزریق نباشید چون دکتر میتواند قبل از تزریق ناحیه تزریق را با ژل بی حسی سر کند و این کار باعث میشود شما حتی درد آمپول بی حسی را هم متوجه نشوید. برای درد بعد از بی حسی کامل هم باید گفته شود برای کشیدن و جراحی از موادی استفاده میشود که هیچ دردی حس نمیشود و امر بی حسی کامل نیاز به مهارت پزشک هم دارد. درد، تورم و ناراحتی که پس از کشیدن دندان عقل به وجود می آید، بخشی طبیعی از روند بهبود است. بعد از کشیدن دندان عقل مقداری تورم طبیعی خواهد بود. مقداری خونریزی ممکن است بعد از جراحی بروز کند که باید مراقب باشید در دهانتان باقی نماند و با دهانشویه ای که دندانپزشک معالج شما تجویز می کند ناحیه را تمیز کنید و از دستکاری بخیه جراحی و ناحیه جدا خودداری کنید. برای درد بعد از کشیدن دندان عقل نمی توان مقیاس دقیقی را تخمین زد اما بسته به دو عامل اساسی قابل پیش بینی است: 1-آستانه تحمل درد افراد: بسته به فیزیولوژی افراد مختلف میزان تحمل درد از فردی به فرد دیگر متفات خواهد بود. برای مثال افرادی هستند که حتی یک مسکن ساده بعد از جراحی استفاده نمی کنند و معتقد هستند که درد ناچیزی دارند و نیاز به مصرف مسکن نیست در این میان افراد دیگری نیز هستند که آستانه تحمل درد بسیار پایینی دارند که نه تنها تحمل درد جراحی دندان عقل برای آنها قابل تحمل نیست بلکه یک سر درد ساده را نیز نمی توانند تحمل کنند. اگر شما جزو این گروه هستید از دندانپزشک خود درخواست کنید که یک مسکن مناسب برای شما تجویز کند که در ساعات اولیه بعد از کشیدن دندان عقل جهت تسکین درد و التهاب ناحیه مصرف کنید تا قبل از اوج گرفتن درد آن را کنترل کنید. 2- وسعت جراحی: انواع مختلف جراحی و کشیدن دندان عقل با یکدیگر متفاوت است و مسلما هرچه وسعت کار بیشتر باشد بیمار درد و التهاب بیشتری را تجربه خواهد کرد که پزشک با تجویز مسکن مناسب این وضعیت را کنترل می کند. در چند روز اول بعد از عمل، نباید غذاهای جامد، الکل، قهوه، نوشابه یا نوشیدنی داغ مصرف کنید. مدت زمان بهبودی دندان های عقل، 3 تا 4 روز است، اگر چه ممکن است تا یک هفته طول بکشد. با انجام یک سری اقدامات ساده می توانید طول دوره ریکاوری را به حداقل برسانید. برای مثال: استفاده از پک یخ برای کم کردن التهاب و در نهایت کاهش التهاب منجر به کاهش درد نیز خواهد شد. از فعالیت های شدید که ممکن است منجر به خونریزی مجدد محل دندان عقل شود پرهیز کنید و استفاده از دهانشویه مخصوص یا محلول آب و نمک را فراموش نکنید.
42علت درد دندان پس از کشیده شدن چیست؟ و تا کی ادامه دارد؟
معمولا درد بعد از کشیدن دندان دو روز طول می کشد. اگر درد شما بیشتر شد حتما با پزشک خود تماس بگیرید. پروسه درمانی کشیدن دندان بدین صورت است: معمولا در ۲۴ ساعت اول مقداری خونریزی طبیعی است. در ۲ الی ۳ روز اول تورم در ناحیه فک به وجود می آید. پس از یک هفته اگر دندان بخیه شده باشد بخیه های باقی مانده کشیده می شود و درد تسکین می یابد.
43درد دندان روکش شده به چه علت است؟
یک دندان روکش شده نیز مانند تمام دندان های طبیعی ممکن است دچار مشکلاتی شود. درد ممکن است بلافاصله پس از قرار دادن روکش یا ماه ها پس از آن شروع شود. درد دندان روکش شده می تواند به علت تغییر حالت جویدن باشد. دردی که بلافاصله پس از قرار دادن روکش روی دندان شروع شود، ممکن است به دلیل روند چسباندن روکش و تغییر حالت جویدن ایجاد شده باشد. ماده ای که برای چسباندن روکش استفاده می شود، اسیدی است و می تواند اعصاب دندان را تحریک کند. این امر می تواند تا چند روز پس از درمان موجب حساسیت دندان شود. همچنین اگر دندان روکش شده بلند باشد، تحریک اعصاب می تواند موجب درد شود. پوسیدگی زیر روکش: حتی با وجود روکش نیز، ممکن است دندان دچار پوسیدگی شود. پوسیدگی ممکن است درست در لبه اتصال روکش با دندان ایجاد شود. اگر پوسیدگی زیر روکش منتشر شده باشد و عمیقا به دندان نفوذ کرده باشد، اعصاب ملتهب و دردناک خواهند شد. در صورتی که اعصاب عفونی شده باشند، به عصب کشی برای رفع درد و تمیز کردن دندان لازم است. در برخی موارد برای کاهش هزینه و استفاده مجدد از روکش، عصب کشی با ایجاد یک سوراخ روی روکش انجام می شود. مرگ ریشه یا شکستن ریشه: دندانی که به روکش نیاز دارد به ندرت از قبل سالم بوده است. اغلب به دلیل وجود پوسیدگی عمیق یا بزرگ به روکش دندان نیاز است. حتی زمانی که دندان روکش شده است، اعصاب ممکن است از قبل به شدت آسیب دیده باشند. گاهی عفونت پس از روکش شدن دندان باز می گردد و به درمان مجدد نیاز است. گاهی نیز روکش کردن دندان باعث بروز شکستگی در ریشه می شود که در این صورت دندان باید کشیده شود. بیماری های لثه: گاهی لثه دور روکش دندان تحلیل می رود. در این صورت ریشه دندان بیرون می زند و دندان به دمای سرد و گرم حساس می شود. تحلیل لثه اغلب با مسواک زدن شدید رخ می دهد. محلی که تحلیل رفته است، ممکن است موجب تجمع پلاک و باکتری شود و این امر باعث بروز درد دندان روکش شده می گردد. گاهی لازم است برای شما یک روکش جدید ساخته شود تا مشکل رفع شود، گاهی نیز دندان باید تحت درمان های پیچیده تر مانند عصب کشی مجدد قرار گیرد. برای تعیین مشکل و دریافت درمان تخصصی با دندانپزشک خود تماس بگیرید.
44دندانی که کشیده شده اما لثه ی آن عفونی بوده را می توان بلافاصله ایمپلنت کرد؟
اگر دندان عفونی بوده و کشیده شده، باید ۳ ماه صبر کنید و بعد برای ایمپلنت اقدام فرمایید. البته اگر عجله دارید می توانید پس از گذشت 2 ماه، برای ویزیت به دندانپزشک متخصص مراجعه کرده و در صورت تایید، برای ایمپلنت اقدام فرمایید.
45آیا ممکن است رگه قهوه ای که روی دندان ظاهر شده گسترش پیدا کند؟ برای عدم گسترش آن چه باید کرد؟
ابتدا باید متوجه شویم که آیا این رگه فقط روی مینا دندان است یا خیر گسترش پیدا کرده است که برای این کار حتما یا باید عکس دندان چک شود ویا بهتر است به صورت حضوری به دندانپزشکی مراجعه فرمایید. به هر حال اگر رنگ فقط در حد مینای دندان باشد که با مسواک زدن و استفاده از دهان شویه در مدتی که متخصص مشخص میکند میتواند از گسترش این امر جلوگیری کند ولی اگر گسترش پیدا کرده باشد باید دندان ترمیم شود.
46برای افرادی که قبلا ارتودنسی انجام داده اند و در حال حاضر درد دندانی خصوصا پس از اعمال فشار بر روی آن دارند چه می توان کرد؟ آیا ممکن است مشکل از نحوه ارتودنسی فرد باشد؟
قطعا باید به پزشک مراجعه فرمایید درمان ارتودنسی جزو درمان هایی است که نیاز به چکاپ ماهانه توسط دکتر دارد و اگر ارتودنسی دندان شما تمام شده و از نگهدارنده های ثابت استفاده می کنید قطعا دکتر فرموده اند که این نگهدارنده چه زمانی لازم است در دهان باقی بماند در هر صورت برای آن نگهدارنده حتما به پزشک خود مراجعه فرمایید که درد آن دندان هم با تشخیص ایشان مشخص شود. احتمال درد در حین فشار میتواند بخاطر پوسیدگی و یا اگر در آن دندان واکنش به مواد سرد و گرم احساس میکنید میتواند به عصب رسیده باشد. در هر حالت هر چه زودتر به پزشک مراجعه فرمایید.
47پس از گذشت 2 الی 3 ماه از انجام ایمپلنت برای دندان ها خصوصا دندان های جلو که جنبه زیبایی هم دارد ممکن است دندان با لثه جوش نخورده باشد و اذیت کند؟
درصد کمی از افراد بعد از گذاشتن ایمپلنت، احتمال دارد که اتصال بین ایمپلنت با استخوان برقرار نشود. ایمپلنت با لثه جوش نخورده، با استخوان جوش خورده است. در این موارد ایمپلنت خارج شده و 2 -3 ماه بعد مجددا گذاشته می شود.
48علت بی حس نشدن دندان در هنگام عصب کشی چیست؟ و ممکن است درمان دندان های بعدی هم همین مشکل وجود داشته باشد؟
معمولا اگر ریشه دندان عفونی باشد دندان بی حس نمیشود انشاالله دفعات بعدی این مشکل را نخواهید داشت.
49پس از گذشت چند روز از جراحی دندان عقل چه غذاهایی بهتر است خورده شود؟
میتوانید از غذاهای نرم استفاده کنید مانند پوره، سوپ، برنج و خورشت رقیق شده و.... از خوردن غذاهای سفت و نان تا یک هفته بپرهیزید. همچنین شستن ناحیه جراحی شده با دهان شویه فراموش نشود.
50روشی جایگزین برای افرادی که نیاز به ایمپلنت در تعداد بالا دارند و هم انتهای فک آن ها نیازمند ترمیم استخوان می باشد (جراحی پروتز) وجود دارد؟
بله شما می توانید هم روش اوردنچر را انتخاب کنید و هم می توانید ایمپلنت های خلفی خود را بگذارید و سپس درمان ثابت دریافت کنید. البته حائز اهمیت است که فک دیگرتان دقیقا چه وضعیتی دارد، دندون دارد، دنچر دارد، ایمپلنت دارد، ...؟ این ها در طرح درمان مؤثر می باشد.
51برای درد دندانی که تازه عصب کشی شده همچنین دندان کناری آن هم کشیده شده باشد چه می توان کرد؟
درد دندان عصب کشی شده تا دو هفته طبیعی است مخصوصا که دندان کناری آن هم کشیده شده باشد صبور باشید درد کاملا برطرف خواهد شد.
52اگر دندانی در اثر ضربه کمی لق شده باشد باید حتما کشیده شود؟
خیر حتما نباید کشیده شود ممکن است به مرور زمان لقی برطرف شود اما برای اطمینان باید عکس گرفته شود تا مطمعن شویم به عصب آسیب وارد نشده. اگر ریشه آسیب ندیده باشد نگرانی بی مورد است اما اگر به عصب آسیب رسیده باشد با عصب کشی لقی دندان برطرف می شود.
53برای از بین بردن فاصله ی بین دندان های جلو کامپوزیت مناسب تر است یا لمینت؟
فاصله بین دو تا دندون جلو، دیاستم نام داره و بهترین روش درمان ونیر کامپوزیت هست مگر اینکه دندونهای کناری هم نیاز به زیبایی داشته باشه در غیر این صورت از روش ونیر استفاده می شود.
54دندانم را عصب کشی کردم اما با یک ضربه یا غذا خوردن درد میگیرد لطفا راهنمایی کنید.
سلام درد دندان عصب کشی شده و یا حتی ترمیم تا چند روز کاملا طبیعی است که نوع و میزان درد بستگی به شرایط دندان دارد رایج ترین درد بعلت این است که امکان دارد پرکردگی دندان شما بلند باشد و هم سطح با دندان های دیگر نباشد که با فشار درد میگیرد حتما این موضوع را چک کنید و برای کوتاه کردنش به پزشکتان مراجعه فرمایید. اما اگر دندان بلند نبود و تا یک هفته این درد ادامه داشت به صورتی که غیر قابل تحمل بود و با هیچ مسکنی آرام نمی شد حتما باید عکس رادیو گرافی گرفته شود تا احتمال درد مشخص شود.
55من دندونم رو ترمیم کردم اما الان با گذشت چند روز هنوز کمی احساس درد دارم؟!
بعد از ترمیم دندان (پرکردن دندان) گاهی پیش می‌آید که دندان‌ها حساس می‌شوند و احساس درد می کنیم. درد بعد از پرکردن شدید البته شایع نیست ولی در یکی دو روز اول،ممکن است که درجاتی از درد توسط فرد تجربه شود. حساسیت بعد از ترمیم دندان ممکن است. چند روز تا چند هفته ادامه داشته باشد. ادامه حساسیت و آزاردهنده بودن آن بعد از سپری شدن این مدت، بیانگر این است که مداخله درمانی بیشتری مورد نیاز است. این مداخله می‌تواند از تعویض ترمیم با یک ترمیم دیگر یا اجرای کف بندی تا عصب کشی آن دندان را شامل شود.در برخی مواقع امکان دارد عمق پوسیدگی دندان شما زیاد باشد و علاوه بر پر کردن به عصب کشی نیز نیاز داشته باشد. در برخی شرایط و با گذشت زمان برخی پرکردگی ها دچار فرسایش شده در نتیجه میکروبها و باکتریها به داخل آن نفوذ کرده و باعث خرابی و درد دندان می شود.دو نوع درد رایج بعد از ترمیم درد حین جویدن و درد نسبت به واکنش سرد و گرم و بهترین کار در این زمان این است که به پزشک مراجعه کنید تا نوع درد و علت آن مشخص شود.
56پس از مصرف دهانشویه دندان هایم دچار جرم و سیاهی شدند علت چیست؟
بیشتر دندانپزشکان از دهانشویه ها برای رفع بعضی از بیماری های دهان و دندان استفاده می کنند. اما مصرف طولانی مدت این دهانشویه ها موجب از بین رفتن کلسیم موجود در سطح دندان و رویش موهای سیاه بر روی زبان می شود. اگر بوی بد دهان شما در اثر میکروب موجود در دهان شما باشد می توان با مصرف یک دوره معین از دهانشویه این میکروب ها را از بین برد. اما در صورت وجود مشکلات گوارشی نمی توان بوی بد دهان را با مصرف دهانشویه از بین برد. تاثیر دهانشویه در کم نمودن ایجاد پلاک دندانی ثابت شده است اما آن ها را از بین می برد. پس همیشه از دهانشویه استفاده نکنید. دهانشویه های درمانی را بیش از یک هفته استفاده نکنید زیرا باعث تغییر رنگ دندان شما می شود. دهانشویه های معمولی را نیز بیش از مدت ۱۵ الی ۲۰ روز استفاده نکنید زیرا این نوع نیز باعث تغییر رنگ دندان شما خواهد شد. با توجه به توضیحات بالا به علت استفاده بیش از حد از دهان شویه رنگ دندانهایتان تغییر کرده بهترین کار این است به پزشک مراجعه کنید و استفاده از دهان شویه را قطع کنید درمانی که پزشک برای شما استفاده میکند جرم گیری و بروساژ است.
57آیا ایمپلنت دندان میتواند عوارض ایجاد کند؟
مثل هر جراحی دیگر ایمپلنت هم ممکن است عوارضی به همراه داشته باشد. عفونت در محل ایمپلنت، و زخم یا آسیب دیدگی برای اعضا و جوارح اطراف ایمپلنت مثل دندانهای مجاور و رگها و اعصاب نزدیک که میتواند درد دندانهای دیگر و یا لثه ها را بهمراه داشته باشد. البته احتمال ایجاد این عوارض کم است و با پیشرفت تکنولوژی و با یک دندانپزشک مجرب جایی برای نگرانی نیست.
58آیا جرمگیری حتما لازم است؟ اگر جرمگیری نکنیم چه اتفاقی می‌افتد؟
بله قطعا لازم است. در دندانهای دارای جرم احتمال از دست رفتن این دندانها زیاد است. همچنین جرم دندانها شرایط بهتری برای بیماری دیابت ایجاد میکند و شانس مشکلات قلبی را افزایش می‌دهد و باعث بیماری های لثه میشود و نیاز به جراحی لثه بشود. جرم دندانها میتواند باعث تحلیل استخوان شود و عمر دندان را کوتاه کند.
59روکش دندان چیست؟
روکش و یا به عبارت دیگر پروتز دندان ثابت، که به انگلیسی dental crown نامیده میشود، یک کلاهک فلزی یا سرامیکی و یا ترکیبی از هر دوی آنهاست که بر روی دندانهای با تخریب گسترده گذاشته میشود تا علاوه بر حفاظت از آنها در برابر شکستن، عملکرد و زیبایی دندان نیز مجددا به آن باز گردانده شود.
60آیا میشه با دندان ایمپلنت چیزهای سفت مثل آجیل بخوریم؟
قطعا بله! یکی از مهمترین مزایای ایمپلنت قدرت و استحکام و دوام آن است. ایمپلنت محکم ترین روش باز سازی دندان است و پس از چند ماه در دهان شما به خوبی جا می‌افتد و شما میتوانید مثل دندانهای طبیعی از ایمپلنت استفاده کنید.
61جهت انجام درمان ونیر کامپوزیت و یا لمینیت، دندان چقدر تراشیده میشود؟
میتوان گفت در درمان ونیرکامپوزیت تراشی انجام نمیشود. تنها یک لایه مواد کامپوزیتت روی دندان قرار میگیرد. در درمان لمینیت که یک کار لابراتواری است دندانها به اندازه ضخامت یک لنز تراشیده میشوند یعنی باز هم دندان تراش زیادی انجام نمیشود.
62از چه نوع خمیر دندانهایی برای شستشوی دندان ها استفاده کنیم بهتر است؟
در فرمولاسیون بعضی از خمیر دندان ها برای بهتر شدن مزه‌ی آن، از مواد قندی استفاده می شود که این قندها با باقی ماندن در لابه لای دندان ها و شست و شوی ناکافی، باعث پوسیدگی دندان ها می شوند. بنابراین یکی از مشخصه های خمیر دندان مناسب این است که فاقد هرگونه شکر یا به عبارتی Sugar Free باشد.
63درمان فیشورسیلنت دندان کودکان چیست؟
سطح جونده دندان ها به طور طبیعی شامل خلل و فرج هایی است که مواد غذایی در آنها جمع می شوند و گاه تمیز کردن به آنها به خصوص برای کودکان هنگام مسواک کردن، دشوار می شود. در درمان فیشورسیلنت این شیار ها توسط مواد دندانپزشکی پر می شود تا احتمال تجمع مواد غذایی و ایجاد پوسیدگی به حداقل برسد.
64چرا دندان عقل را باید بکشیم؟
زمانی که دندان عقل در می‌آید، معمولاً دندان‌های اطرافش جایش را تنگ یا مسدود کرده‌اند. همچنین اگر دندان عقل نصفه در آید، غذا در لابه‌لای آن گیر می‌کند و باعث رشد باکتری و احتمالاً عفونت می‌شود. گاهی هم دندان عقل در زیر لثه پنهان می‌ماند. در این صورت ممکن است مشکلاتی نظیر فشار یا حرکت دندان‌های دائمی به وجود آید. در برخی موارد نیز ممکن است در اطراف دندان عقل کیستی ایجاد شود. این کیست‌ها منجر به تخریب استخوان، گسترش فک یا آسیب به دندان‌های اطراف می‌شوند. دندان‌های عقل برخی افراد همانند دندان‌های دیگر به خوبی کار می‌کنند و در نتیجه نیازی به جراحی یا کشیدن این دندان‌ها نیست.
65آیا جرمگیری به مینای دندان آسیب میزنه؟
خیر، جرمگیری یک درمان کاملا مناسب است. چرا که جرم ها در اثر تجمع پلاکها و باکتری ها به لثه آسیب می رسانندو اگر جرم ها با گذشت زمان زیاد شوند بسیار آسیب رسان خواهند بود.
66آیا جرمگیری دندان ها را لق میکنه؟
خیر، جرمگیری به هیچ عنوان باعث لق شدن دندانها نمی شود و در کل باعث جلوگیری از لقی دندان هایی می شود که بر اثر وجود جرم زیاد آسیب دیده اند.
67ونیر کامپوزیت و لمینیت چه فرقی با هم دارند؟
ونیر کامپوزیت یک درمان زیبایی محسوب می شود که به اصطلاح به آن Facing نیز گفته می شود و در مطب توسط خود دندانپزشک انجام می گیرد، اما لمینیت توسط دندانپزشک قالبگیری و توسط لابراتوار ساخته می شود.
68بعد از درمان ایمپلنت از چه دهان شویه ای استفاده کنیم؟
دهانشویه کلرهگزیدین.
69فرق بین جرم گیری و بروساژ چیست؟
در درمان جرم گیری توسط قلم اولتراسونیک جرمها برداشته می شود از دور طوق دندان و سطح آن ولی بروساژ مکمل جرمگیری است که باعث می شود دندانها سطح صاف و کمی هم سفید تر شوند.
70راه درمان آفت دهانی چیست؟
بله حتماً استفاده از پمادهایی که مخصوص این درمان هستند به نام آفتین ژل . یا راه حل دیگر این است که شربت آلومینیوم ام جی را (که مخصوص معده است) در دهان قرقره کرده و سپس به مدت 15 ثانیه تخلیه کنید. یک راه دیگر که درمان سنتی محسوب می شود استفاده از جوش شیرین می باشد به این صورت که جوش شیرین را در آب ولرم حل کرده و به 15 ثانیه قرقره کنید.
71آفت دهانی چیست؟
یکی از عوامل مهم و ناراحت کننده که مربوط به محیط دهان می شود آفت دهانی است که اغلب موارد در اثر اضطراب و استرس بیش از حد ایجاد می شود.
72مسواک برقی بهتر است یا آیا به جای مسواک معمولی می شود از مسواک برقی استفاده کرد؟
خیر به این خاطر که مسواک برقی به علت کاهش زمان استفاده از مسواک برقی زمان لازم و مفید برای برداشتن مواد غذایی از سطوح و بین دندانها امکان پذیر نمی باشد بنابراین استفاده از این وسیله توصیه نمی شود.
73آیا تزریق بدون درد وجود دارد؟
معمولاً تزریقها دردناک نیستند ولی گاهی اوقات هم با توجه به عفونت دندان و لثه تزریق می تواند دردناک باشد و در کل هم وجود دارند که بدون درد هستند ولی به علت بالا بودن هزینه ی آن در همه جا رایج نیست و استفاده نمی شود.
74چرا بعد از کشیدن دندان نباید آب دهان را خالی کنیم؟
به این خاطر که خود بزاق و آب دهان مواد املاحی دارد که با قورت دادنش باعث می شود زخم در ناحیه زودتر بهبود پیدا کند و با تخلیه ی آن خونریزی در ناحیه بیشتر می شود . به همین خاطر توصیه می شود که آن را قورت دهند.
75بلیچینگ چه قدر ماندگاری دارد ؟
بسته به نوع رنگ پایه دندان خود بیمار و مراقبتهای بعد از آن دارد . تا 1 هفته اول از مواد رنگ دار مانند رژ لب، ادویه جات، نوشابه و قهوه استفاده نشود بهتر است و اگر استفاده شده باید بلافاصله مسواک زده شود.
76فرق بلیچینگ home و office چیست؟
در بلیچینگ office یک قالب توسط دندانپزشک تهیه می شود و به لابراتوار ارسال می شود و بیمار حتماً باید به کلینیک یا مطب مراجعه کند ولی در بلیچینگ home بیمار موارد را از داروخانه تهیه کرده و توسط خودش در منزل استفاده می شود.
77مزیت استفاده از ایمپلنت در مقایسه با شیوه‌های قدیمی چیست؟
چون تنها یک دندان در حالت ایمپلنت جایگزین می‌شود، می‌تواند به صرفه‌تر از درمان مرسوم بریج باشد که حداقل سه دندان را درگیر می‌کند. همچنین ایمپلنت به دندان مجاور صدمه نمی‌زند. یک بریج که یک دندان از دست رفته شما را جایگزین می‌کند، حداقل دو دندان پایه لازم دارد که باید تراش بخورند و در طول زمان هم امکان تغییر شکل یا نیاز به تعویض بریج وجود دارد. اگر در یک دوره زمانی طولانی، مزایا و معایب را بسنجید باز هم ایمپلنت، برای دندان‌های مجاور به‌صرفه‌تر است. مزیت دیگر اینکه ایمپلنت می‌تواند به شما این امکان را بدهد که دوباره راحت صحبت کنید، راحت غذا بخورید و احساس خوبی داشته باشید.
78درمان ایمپلنت چقدر طول می‌کشد؟ آیا در طول این مدت من باید بی‌دندان باشم؟
نخستین مرحله درمان ایمپلنت بعد از ارزیابی‌های اولیه سلامت شما و طرح درمان دندانپزشک، کار گذاشتن ایمپلنت در فک است که به طور معمول در مطب و طی یک مرحله انجام می‌شود. بیشتر ایمپلنت‌ها بعد از این مرحله، برای یک دوره سه تا شش ماهه، دوباره به وسیله لثه پوشانده می‌شوند و طی این مرحله است که ایمپلنت با استخوان فک شما جوش می‌خورد. در این زمان اگر شما دندان مصنوعی یا بریج یا پلاک قدیمی داشته باشید، می‌توانید از آن استفاده کنید فقط باید یک رژیم نرم و ملایم در دو هفته اول بعد از عمل داشته باشید و تحت نظر دندانپزشک‌تان باشید. در مرحله دوم درمان که سه تا شش ماه بعد از جراحی اول انجام می‌شود، روی ایمپلنت‌ها باز می‌شود و یک قطعه فلزی به خصوص روی آنها متصل می‌شود که از لثه شما عبور می‌کند. وقتی لثه شما شکل مناسبی در اطراف این قطعه پیدا کرد، مرحله سوم درمان شروع می‌شود که شبیه درمان‌های عادی روکش است و مراحل قالب‌گیری و امتحان روکش را شامل می‌شود.‌
79آیا گذاشتن ایمپلنت، دردناک است؟ چقدر طول می‌کشد؟
به طور معمول گذاشتن ایمپلنت، در طول کار جراحی، درد ندارد چون فک شما بی‌حس شده است و بعد از عمل هم ممکن است درد مختصری مثل سایر اعمال جراحی داشته باشید که با مسکن قابل رفع است. اگر لازم است تعداد بیشتری ایمپلنت بگذارید یا اعمال جراحی دیگری مثل پیوند استخوان هم لازم داشته باشید، ممکن است زمان بیشتری برای رفع این درد، مورد نیاز باشد. بسته به پیچیدگی و مشکلات حین کار و تعداد ایمپلنت‌های کار گذاشته شده، زمان عمل متغیر است و به طور معمول برای هر ایمپلنت به طور متوسط ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان برای کار گذاشتن در فک، لازم است.
80آیا من برای گذاشتن ایمپلنت، مسن هستم؟
سن به خودی خود فاکتور تعیین کننده موفقیت ایمپلنت نیست. مسلما سلامت شما بسیار مهم‌تر است و شما می‌توانید در هر سنی از ایمپلنت استفاده کنید، به شرطی که در سلامت کامل باشید.
81آیا نگهداری و مراقبت از ایمپلنت مشکل است؟
ایمپلنت به عنوان راه‌حلی قطعی برای جایگزینی دندان، در دسترس شماست و مثل دندان‌های طبیعی شما نیاز به مسواک زدن و استفاده از نخ دندان دارد. بهتر است هر چهار تا شش ماه یک بار هم بعد از گذاشتن ایمپلنت، به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا اگر اشکالی در وضعیت موجود دهان شما پیدا شده است، به سرعت رفع شود.
82آیا ایمپلنت دندانی می‌تواند به سلامت بدنی من کمک کند؟
فردی که دندان‌‌هایش را از دست داده باشد ممکن است نتواند غذاهای خاصی مثل سبزی تازه یا میوه‌ها را استفاده کند که همین مساله می‌تواند بر تغذیه وی تاثیر بگذارد. حتی ممکن است نتواند طعم و مزه غذاها را به طور کامل درک کند. اگر شما از ایمپلنت استفاده کنید چون از غذاهای بهتر و بیشتری استفاده می‌کنید، به سلامت بدنی شما هم کمک خواهد کرد.
83کدام روش ارتودنسی بهتر است؟
هر روش خواص و محاسن خود را دارد. شما بهتر است به پزشک مراجعه نمائید تا با معاینه وضعیت دندانها و لثه ها روش مناسب تشخیص داده شود. این روزها ارتودنسی نامرئی طرفداران زیادی پیدا کرده که زیباتر و راحتتر است ولی در همه موارد نمیتوان از این روش استفاده کرد.
84دندانپزشکی اطفال، آشنایی با تعداد و نام دندان های شیری.
تعداد دندان های شیری در هر فک ۱۰ عدد و در تمامی دهان ۲۰ عدد است. متاسفانه بسیاری از پدر ها و مادر ها فکر می کنند که زود خراب شدن دندان های شیری و کشیدن آن ها مهم نیست چرا که دندان های دائمی به جای آن ها خواهند رویید. به این ترتیب با عدم مراقبت کافی باعث پوسیدگی زودرس و از دست رفتن آن ها می شوند که نتیجه آن رویش نابجا یا عدم رویش دندان های دائمی زیرین است. در صورتی که توجه به دندان های شیری مهم است. دندانهای شیری کودکان معمولا از ۶ سالگی شروع به افتادن می کند. افتادن دندان های شیری از ۲ دندان جلویی بالا و پایین شروع می شود. گاهی ممکن است دندان های شیری کودکان ۶ماه زود تر بیفتد یا ۶ ماه دیرتر، ولی به صورت کلی در ۵ و نیم سالگی باید یک عکس از دندان های کودک گرفته شود و با تشخیص دندانپزشک مشخص می شود که این دندان لق می شود یا کج در می آید. در ۵ سالگی با مراجعه به دندانپزشک و معاینه او اگر دندان از آن نوع باشد که فرم طبیعی ندارد باید کشیده شود. دندان شیری اگر تا ۷ سالگی لق نشود ممکن است از داخل دربیاید. در نتیجه با به موقع عکس گرفتن از دندان ها توسط دندانپزشک تشخیص داده می شود، در غیر این صورت دندان جای مناسب در نمی آید. از ۵ سالگی به بعد دندان ها شروع به افتادن می کنند. در بعضی از کودکان این اتفاق زود تر می افتد و در بعضی دیگر دیر تر. نکته مهم این است که دندان های دائمی سرجای طبیعی خودشان قرار بگیرند. در نتیجه ۶ ماه دیر افتادن یا ۶ ماه زود افتادن دندان مهم نیست. مهم ترین نکته این است اگر دندان سرجای اصلی خود در نیاید ممکن است به صورت کج در بیاید. دندان های دائمی باید زیر دندان های شیری در بیایند. اگر به این حالت نباشد دندان های دائمی در سمت داخل دندان های شیری درمی آیند و آن هنگام است که مادر متوجه می شود دندان ها سرجای خودشان در نیامده اند. اگر این حالت به وجود بیاید دندان شیری لق نمی شود و با فشاری که همیشه به سمت بالا وارد می کنند ریشه دندان تحلیل می رود یعنی عملا ریشه ای برای دندان باقی نمی ماند. توصیه می شود حتما به دندانپزشک مراجعه کنند چون با گرفتن عکس بزرگ از دندان مشخص می شود که دندان سر جای اصلی خود قرار گرفته است یا نه؟ اگر دندان سرجای اصلی خود نباشد و آن را به موقع بکشند سرجای خود برمی گردد، ولی اگر رویش دندان های شیری تمام شده باشد دندان سر جای خود برنمی گردد، یعنی عمل بیرون آمدن دندان شیری و رویش دندان سر جای اصلی همزمان با هم انجام نمی شود. وقتی رویش دندان تمام شود با کشیدن دندان آن هرگز سرجای اصلی خود قرار نمی گیرد.
85چگونه می توان از بروز فلوروزیس جلوگیری کرد؟
۱- با توجه به اینکه دندانپزشک اطفال از میزان فلوراید موجود در آب مطلع می باشد، مشاوره بادندانپزشکی اطفال قدم اول می باشد.دندان پزشک اطفال مقدار و نحوه ی مصرف آب را مشخص خواهد کرد. ۲- تا زمانی که اطفال و کودکمان به طور کامل مهارت های لازم برای مسواک زدن را کسب کند، بر مسواک زدن او نظارت داشته باشید و از مسواک های انگشتی استفاده کنید. و یا از خمیر دندان های فاقد فلوراید استفاده کنید.
86در صورت مشاهده فلوروزیس ( نقاط سفید رنگ روی دندان ) چگونه می توان آن را درمان کرد؟
درمان ضایعات فلوروزیس با توجه به مقدار ضایعات، شامل بلیچینگ، ریز سابی، درشت سابی، ونیر و انواع روکش ها می باشد. دندان پزشک کودک به راحتی میتواند لبخند و اعتماد به نفس از دست رفته را به کودک شما بازگرداند.
دریافت نوبت اینترنتی